Om Oss

Vad Adaptis är

I'm an aspie, what's your superpower?

Adaptis är ett privat företag, drivet av Jill Carlberg, som utbildar inom autism.

Företaget har funnits sedan 2013 och har föreläst för och utbildat ett stort antal människor sedan dess. Behovet och efterfrågan var och är fortfarande stor. Runt Jill finns numera medhjälpare och samarbetspartners, och dessutom en stor stöttande familj där många har olika typer av NPF-diagnoser.

Adaptis står för många saker. Namnet är en förkortning av flera slagkraftiga ord som beskriver vårt synsätt: "Autism Difference Achievement Power Thoughtfulness Inspiration Strength."

Vi tror att annorlunda människor och synsätt är nödvändiga för att få världen att fortsätta utvecklas. Annorlunda tänkare har funnits i alla tider och i många fall ansetts galna av sin samtid. Vi på Adaptis hoppas kunna inspirera så att de genier som finns ibland oss idag ska få komma till sin rätt överallt i samhället.

 

Vem Jill är

Jill fick sin diagnos, Asperger Syndrom, redan när hon var 10 år. Utredningen gjordes för att skolsituationen var ohållbar, Jill var icke-stereotypt utåtagerande och mycket våldsam. Efter diagnosen konstaterades det att utbrotten var en följd av frustration inför en oförstående omvärld.

Med hjälp av tidiga insatser som specialskola och LSS-boende ökade förståelsen åt båda håll och Jills liv började fungera mycket bättre. Efter att ha vuxit upp med ett kontinuerligt stöd av samhälle och familj har hon idag ett fungerande liv och en djup förståelse för många aspekter av livet med diagnos. Hon är ett bevis på att svagheter kan vändas till styrkor och det är precis det hon ger tillbaka till samhället med det jobb hon utför som professionell föreläsare och mentor.

Hon berättar öppet om hur det är att få utbrott, om vad omvärlden kan göra, om gränsdragningsproblematik, självmedicinering, yrkesliv och om hur det är att skaffa och behålla vänner när man inte alltid vet vad man ska göra med dem.

Vem Billie är

Billie är en stark, framåt person som lärt sig att anpassa sig till livets olika hinder genom att växa upp utan stöd från samhället.

Hon fick diagnosen Aspergers Syndrom i vuxen ålder, det öppnade upp massor av insikter och nu kan hon använda sina styrkor på ett positivt sätt. Hennes arbetsområden i Adaptis är dels ekonomi, där hon trivs med tydliga ramar samt utveckling där får hon utlopp för sin kreativitet genom att komma på smarta lösningar.

Vad vi gör

Vi erbjuder våra tjänster till alla som på något sätt är berörda av ämnet neuropsykiatri - det innebär skolor, läkare, studenter, myndighetsutövare, anhöriga och självklart människor med egen diagnos. Tidigare kunder involverar arbetsförmedlingar, rektorer, föräldragrupper, specialpedagogiska skolmyndigheten och många fler.

Vi erbjuder många typer av lösningar för er utbildning. Läs vidare här för mer information om vad vi kan göra för just dig. Om du vill veta mer om våra föreläsningar, gå vidare hit.